Valpar/Puppies

Är du intresserad av att köpa valp eller vuxen hund?

Om du är intresserad av att köpa en valp från mig kan du skicka ett mail till mig. Använd formuläret under ”INTRESSEANMÄLAN/CONTACT”. I ditt mail vill jag veta:

  • Vilket liv du kan erbjuda en valp eller vuxen hund från mig
  • Om det är en sällskapshund du vill ha eller om du även är intresserad av agilty, spår, lydnad eller utställning.
  • Hur mycket valpen/hunden kommer att vara ensam
  • Var du bor

Då är det lättare för mig att hitta rätt valp till rätt hem.

Jag sparar alla förfrågningar men det är inte ”först till kvarn” som gäller. Framförallt ska valparna få det bra, rätt valp till rätt hem. När jag har valpar eller någon vuxen/halvvuxen hund att sälja lägger jag ut information på hemsidan under fliken Aktuella kullar och bokar in besök för att träffa intresserade valpköpare. Då reserveras en av valparna. Besöket är tidigast när valparna är fem veckor gamla.  Om vi vid besöket är överens lägger valpköparen en handpenning på ca 15% av valppriset och valpen är tingad.

Cockerspaniel finns i 18 önskvärda färgkombinationer. Dessutom finns några varianter av sobel som efter beslut i rasens hemland inte är önskvärda. Jag har fött upp nästan alla färger men koncentrerar mig numera på de enfärgade.
Enfärgade: Svart, röd, brun, gyllene, svart med röda tecken (black&tan), brun med röda tecken. Bilden nedan på de sex enfärgade varianterna är hämtade från Cockerspanielklubbens hemsida.
Roanade: Blue roan, orange roan, brun (choklad) roan, lemon roan, blue roan med röda tecken, brun roan med röda tecken.
Klartecknade: Svart och vit, röd och vit, brun och vit, gyllene och vit, svart och vit med röda tecken, brun och vit med röda tecken.

En röd cocker (red) har svart nos och mörka ögon. En gyllene cocker (golden) har brun nos och ljusare ögon. Pälsfärgen kan variera från mörkare röd till ljusare oavsett om det är en röd eller gyllene cocker. Valparna har ljusare färg än de kommer att få som vuxna, när valppälsen bytts mot den vuxna pälsen.

Läs gärna mina tips och råd om att skaffa en Cocker spaniel!